Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 10. 2014

Dragan Vurdelja o trendovima i lepoti za SML

Tajne, trikovi i omiljeni lookovi

Naš poznati šminker, Dragan Vurdelja, u Beogradu je održao predavanje uz druženje, kojim je predstavio svoje omiljene izglede sa revija na kojima je radio tokom Nedelja mode. Šminker, koji se proslavio radeći sa Tom Fordom i Stellom McCartney, priprema velika iznenađenja za decembar, o kojima ćemo tek pisati. 

Pitali smo ga najpre šta je to što svaka žena mora da ima u svom neseseru. Vurdelja savetuje da to bude korektor, i to u dve nijanse, kao i uvijač za trepavice.

Ono što ističe je da šminka nije magičan štapić, već je nega najbitnija, jer zdrava koža je lepa sama po sebi, a uz pravilan make up se ta lepota samo pojačava.

Pošto Dragan Vurdelja najviše vremena provodi u Londonu, pitali smo i ga kako izgledaju tipične Britanke. Na to kaže, da sa jedne strane postoje devojke koje insistiraju na prirodnijem izgledu, kosi koja je nehajna i pomalo neuredna, a šminka minimalna. To je London Look kakav predstavlja Kate Moss. Sa druge strane, tu su devojke iz drugih gradova, koje nanose i po nekoliko slojeva veštačkih trepavica, kose su visoko natapirane, a eye liner se koristi u izobilju. Iz toga možemo da zaključimo da iako su ukusi različiti, žene svuda u svetu biraju jedan od ova dva potpuno drugačija pristupa šminkanju i stilu.

Trendovi za proleće/leto 2015. godine nam donose širok spektar boja, tako da ćemo nositi sve nijanse crvene, plave, smokey eyes, puno maskare u stilu 60-ih, te nam je u šali poručio: "Šminkajte se!", jer je ovo omiljena dekada cenjenog make up majstora, koji najviše voli izgled koji se vezuje za Marilyn Monroe- crveni ruž i naglašene oči. Obrve ostaju guste, istaknute, ali tako da izgledaju što prirodnije. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search