Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 01. 2015

Probudite se lepše nego što ste zaspale

Uz naše savete

San za lepotu nije samo mit, sli ga postići rezultate od sna nije jednostavno kao da samo legnete i puf! magično probudite bez i jedne mane na licu.

Istina je da postoje mali trikovi i alatke koji pomažu da vam san zaista donese efekat kakav želite.

Za početak, tu je uklanjanje šminke i detaljno čišćenje lica. Noć je vreme kada je naše telo u modu regeneraije a u toku dana se na lice nahvata prašina, bakterije, ulja koja koža proizvodi i druge nečistoće, i sve to treba ukloniti da bismo pomogli kremama i samom snu da nas oporavi. Glikolna kiselina, retinol, peptidi, crvene alge, sve to podstiče proizvodnju kolagena pa neka se bar jedan od ovih sastojaka nađe u vašoj noćnoj kremi ili serumu.

Dalje, najbolje je spavati na leđima. Lice se ne bora jer ne dodiruje jastuk i manja je šansa da se probudite naduveni. Naravno, kako se u snu pomerate niko ne garantuje da ćete se probuditi na leđima, zato je najbolje da spavate na satenskim jastučnicama, jer se ne gužvaju kožu lica kada se naslonite na njih.

Prilagođavanje nege godišnjem dobu je veoma važna stavka takođe. Tokom toplih meseci koristite lakšu kremu za lice ili gel, jer ćete tako minimalizovati šanse da vam se zapuše pore. U toku zime, hidratacija je ključ. Par kapi ulja za lice u kremi će obezbediti ekstra hidrataciju i zaštitu od isparavanja vode sa kože, prouzrokovanu grejanjem.

Ne zaboravite i da vaša spavaća soba treba da bude oaza za relaksaciju, pa izbacite TV, kompjuter i telefon. I naravno, na kraju, potrebno je da dovoljno spavate! Imajte u vidu da je najbolje da zaspite oko 11 uveče i da ćete maksimalne efekte dobiti do 4 ujutru, i da ukupan san u idealnom slučaju traje 8 sati. Nedostatak sna prouzrokuje stres, a to vodi aknama, ekcemima i drugim stanjima kože, zato posvetite vreme dobrom snu i on  će  vam uzvratiti svežim izgledom u ogledalu!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search