Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 10. 2014

Sve što treba da znate o porama!

Upoznajte sebe malo bolje...

One su glavni krivci za nepravilnosti, višak sebuma i bubuljice, ako se ne tretiraju kako treba a mogu biti i vaši najveći saveznici. Tako male a tako važne- pore su odraz vaše kože i zato je esencijalno važno da ih što bolje upoznate.

Prvo, pore su mali otvori na koži kroz koje se prirodna ulja vaše kože, sebumi, ispuštaju iz lojnih žlezda. Takođe, pore su dom folikula svih dlaka koje rastu na vašem telu.

Veličinu pora određuje genetika, pa ako su vaši roditelji imali uvećane  pore tokom rane mladosti, velike su šanse da ćete ih imati i vi. Pored toga, takođe postoje spoljni faktori koji utiču na veličinu pora, kao što su starenje ili masna koža.

Sa godinama, pore imaju tendenciju da postanu veće i uočljivije, kako koža stari i gubi elastičnost. Dok masnu kožu uslovljava prevelika aktivnost lojnih žlezda koje proizvode višak sebuma, on u porama postaje teži i gušće teksture, što izaziva njihovo začepljenje, mitisere i nagomilavanje mrtvih ćelija na površini kože, a sve to vodi do velikih, vidljivih pora.

Ako su uvećane pore vaša briga, kao što je slučaj kod mnogih žena, evo nekoliko saveta za rešavanje ovog problema.

Za početak, važno je da odaberete adekvatan čistač za lice, kao i eksfoliator, jer će ovi proizvodi da vam pomognu da uklonite mrtve ćelije i očistite zapušene pore a takođe da ojačaju zidove ćelija.

Postoje i proizvodi koji targetiraju upravo pore i rade na njihovom smanjenju, pa ako imate problem možete i njih uključiti u beauty rutinu.

Ni u kom slučaju nemojte dizvoliti kozmetičarki da iscedi sebum iz uvećanih pora, to će samo oštetiti kožu i čak ostaviti ožiljke (ovo znači da ni sami ne treba da ih dirate).

Takođe, trake i hanzaplaste za T zonu i za umanjenje pora zaobiđite u širokom luku jer mogu sa iziritiraju ili isuše kožu, i da je dovedu do perutanja, što se teško popravlja.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search