Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 10. 2014

Kako da se otarasite masne kože

Jednom za svagda!

Sjaj je divan kada je u kosi, na usnala ili na noktima... ali na T zoni? Nikako!

Kako da se rešite viška sebuma i pomognete vašoj koži da bude lepa na duga staze? Nije lako ali treba da znate da neki sastojci i kozmetički proizvodi zaista pomažu.

Zato vam ih i otkrivamo i takođe izdvajamo proivode koji će vam pomoći da rešite problem masne kože jednom za svagda.

Jedan od osnovnih pomagača u borbi protiv masne koe jeste kaolin glina. Ona apsorbuje masnoće sa površine lica i uklanja ih ne ostavljajući pro tom nikakvog traga a koža je čista i mat!

Kada birate eksfoliatore, nemojte ići na one najagresivnije već birajte proizvode koji nežno deluju i uklanjaju masnoće uz pomoć finih granula i salicilne kiseine, ali ne u koncentraciji većoj od 1%, tako nećete isušiti kožu. Benzoil peroksid čini isto i zato je i on među favoritima za čišćenje i negu masne kože.

Kada birate hidratantnu kremu za masnu kožu, obratite pažnju, jer neki proizvođači se toliko plaše da ne dodaju masnoću da te kreme skoro da ne hidriraju uopšte! Silicijum u kremi je idealan za upijanje ulja a glicerin je ključan za hidrataciju, zato su ovi sastojci za vas dobitna kombinacija!

Anti-age nega za masnu kožu koja sadrži retinol je najbolja, jer ne samo što će ovaj sastojak ublažiti fine bore, već će i umanjiti produkciju ulja u koži ieliminisati tamne fleke ako ga redovno koristite.

Kada je make up u pitanju, da bi vaša T zona ostala mat u toku dana, stavljajte na nju prajmere koji ubijaju sjaj i vizualno umanjuju pore, pa tek onda podlogu, koja je najbolje da bude mineralna, jer je lakša, ne masti i ne otežava kožu i dobro pokriva.

Naravno, u toku dana može vam zatrebati i instant rešenje za masnu kožu a to su upravo papirići za upijanje viška masnoće sa lica! Zgodni su za nošenje u torbi, ne kvare šminku i super brzo i lakose koriste-samo ih blago prtisnete na kožu i oni instant upijaju višak sebuma ostavljajući mat završnicu.

 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search