Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 10. 2014

Ovo morate znati o lakiranju noktiju!

Svi trikovi na jednom mestu

Da biste uvek imali lepe nokte, a ne stižete uvek do manikira, okupili smo sve trikove, savete i instrukcije na jednom mestu da vam se nađu!

Uvek koristite bazu ili donji sloj, pogotovo kada mažete tamne lakove, jer će tako manikir trajati koji dan duže a vaši nokti neće poprimiti tamne pigmente ili požuteti. I nemojte tresti bočicu laka da biste ga ’razradili’, već je rolajte između dlanova- tako nećete imati mehurove vazduha u laku dok ga nanosite.

Dalje, tri poteza dovoljna da namažete jedan sloj na jedan nokat. Umočite četkicu u lak i pređite centar, levu i desnu stranu i to je to. Pri tom, pazite da nanosite što tanje slojeve,  jer će se tako lak brže osušiti boja će biti lepša i duže će trajati. Ako malo pređete granice nokta, umesto štapića za uši, koji može razmazati lak vatom, umočite staru četkicu za nanošenje karmina u aceton i ’počistite’ nered. A posle lakiranja ne izlažite ruke toploj vodi, jer ona je prirodni neprijatelj laka, kako čini da se nokat širi od toplote a kako lak ne može da prati, on puca.

Redovno nanosite ulje za zanoktice jer ono instant hidrira i vaše šake će izgledati kao da ste upravo bili kod manikira, ovo pogotovo praktikujte ako ste namazali lak koji se brzo suši, jer on ima tendenciju da dehidrira, kao i aceton, pa je bolje da koristite skidač laka bez acetona. A kad smo već kod zanoktica, nikada ih nemojte seći već ih samo nežnu gurajte ka korenu nokta, ako ih sečete ne samo što će brže rasti i biti ružnije, već time otvarate vrata infekcijama i gljivicama.

Nikada ne turpijajte nokat u levo-desno, već samo u jednom pravcu, da ne biste ostavili mikro oštećenja na ivicama zbog kojih će lakše da se lista i puca.

I za kraj, uvek koristite gornji sloj! Mažite ga velikodušno i pustite da malo pređe sam vrh nokta, da ’zapečatite’ manikir i obezbedite duže trajanje laka na noktima!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search