Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 10. 2014

Smanjite bubuljicu-odmah!

Uz SML savete

Probudili ste se i udahnuli duboko: jutro je puno novih mogućnosti... osim ako se niste probudili sa džinovskom bubuljicom! Onda je totalno druga priča.

Odmah nanesite tretman za bubuljice sa 2% salicilne kiseline na problematično mesto, i treba to svakako da uradite, ali je potrebno bar nedelju dana da to reši problem.

Na sreću, postoje i neka rešenja koja deluju mnogo brže.

Jedno od njih je krema sa hidrokortizonom koju možete kupiti u apoteci. Nanesite je na bubuljicu direktno, jer kako kažu dermatolozi, steroidi koji se nalaze u tim kremama se koriste za tretmane bubuljica u salonima. Što više nanesete i što duže sačekate, to će krema imati bolje dejstvo. Preporuka je da sačekate 15 minuta i isperete proizvod.

Kapi za oči možda zvuče sumanuto ali na isti način na koji umanjuju crvenilo u očima, učiniće to i vašoj bubuljici (ali neće je smanjiti doduše).

Maska od gline je odlično rešenje takođe, jer pored toga što čisti kožu, ako je nanesete u većoj količini na bubuljicu, dehidriraće je i ubrzati njen nestanak.

I naravno, najvažnija stvar- nemojte da iscedite bubuljicu koliko god to primamljivo bilo! Oštećenje kože koje nastaje oko bubuljice u tom trenutku može samo da pogorša situaciju i učini da ona dodatno bukne. Ako baš morate, nežno pritisnite štapićem za uši tkivo koje okružuje bubuljicu, jer će vas to sprečiti da je previše pritisnete.

Ali preporuka ostaje- nemojte da cedite bubuljicu!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search