Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 08. 2014

Neka vaša kosa spremno dočeka jesen

Nega i oporavak posle godišnjeg odmora

Uglavnom je dobro poznato šta se radi i ne radi sa kosom pre nego što odete na godišnji odmor, ali šta kad ste se vratili i treba da je oporavite od sunca i slane vode, a u isto vreme da je pripremite za jesen i hladnije i kišovito vreme.

Kako se kosa suši pod uticajem sunca, soli i vetra, hranljive maske i pakovanja su ono što joj treba da se vrati u svoje zdravo stanje. Maslinovo ulje, avokado i med su sastojci koji će pomoći vašoj kosi da joj se što pre vrati mekoća i sjaj. Maske dobro utrljajte i ostavite da odstoje da biste dobili potpuni efekat. Pakovanja stavljajte samo na krajeve, pogotovo ako imate kraću kosu jer, koliko god da se delotvorni, veoma ih je teško isprati iz korena kose.

Što se šampona tiče, počnite da upotrebljavate one koji jačaju dlaku i daju kosi sjaj da bi regeneracija bila brža.

I šamponi za jačanje i sjaj dobar način kosu sačuvate u toku leta i ojačate posle.

Stay-in sprejevi su takođe pomoć u borbi za vraćanje kosi sjaja i baršunaste teksture. Potrudite se da, bar dok ne počne jesen, u kosu ne stavljate proizvode poput gela, laka i pene, kao i da je ne tretirate peglom i figarom. Želite da regenerišete kosu a to vam nisu saveznici, zato sačekajte da se kosa oporavi od letnjih oštećenja, pa u frizurama uživajte od hladnijih jesenjih dana.

I ono što je najbitnije- nemojte čekati da vaša kosa izgubi sjaj i jačinu već na vreme počnite sa jesenjom negom, kako vas zima ne bi iznenadila i vama svaka dlaka bila na mestu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search